mei t/m sept.
iedere woensdag- en zaterdagmiddag
13.00 – 17.00 uur

okt. t/m april
iedere zaterdagmiddag
13.00 – 17.00 uur

mei t/m sept.
iedere woensdag- en zaterdagmiddag
13.00 – 17.00 uur

okt. t/m april
iedere zaterdagmiddag
13.00 – 17.00 uur

Molensteen gelicht

Nationale Molendag 12 mei

“Wat is er mooier dan in het Molenjaar 2007 te starten met de herbouw van de Houthuizer Molen, om deze in de zomer van 2008 te openen, als Lottum weer haar tweejaarlijkse Rozenfestival organiseert”.

Met deze woorden sprak bestuursvoorzitter Piet Coenders, op de Nationale Molendag op 12 mei de hoop uit dat spoedig een begin gemaakt kan worden met de herbouw van de Houthuizer Molen. Deze herbouw geschiedt in nauwe samenwerking met de stichting Het Limburgs Landschap, de toekomstig juridische eigenaar van de molen. Met deze vorm van samenwerking tussen de Stichting de Houthuizer Molen en Het Limburgs Landschap worden zowel de exploitatie als het onderhoud duurzaam zeker gesteld.

Gedeputeerde Noel Lebens van de Provincie Limburg, wethouder Arie Stas van de gemeente Horst aan de Maas en directeur Ger Frenken van de Stichting Het Limburgs Landschap waren naar Lottum getogen om gezamelijk de aanzet te geven voor de realisering van de herbouw-plannen. Met vereende krachten werd de oude molensteen gelicht, als symbolische aanzet voor de herbouw. Zowel de Provincie als de gemeente Horst aan de Maas zegden hun volle medewerking toe in het verdere traject.

deel dit bericht